fbpx Hvepse | Bjarne Larsen Skadedyrsbekæmpelse
  • Smukt hvepsebo på loftet

Hvepse

Bekæmpelse af hvepse er en farlig opgave

Lad mig slå fast, hvepse er ikke til at spøge med!  En hvepseopgave bliver aldrig rutine for mig, ingen opgaver er ens, og jeg skal være yderst påpasselig hver gang og alt skal være gennemtænkt inden opgaven skal løses!

Jeg bliver tit spurgt om ”hvad kan vi selv gøre?”,  jeg anviser aldrig, hvordan man skal gøre, ikke for at skulle tjene penge på en opgave, men fordi det er så farligt. Mange siger, "jeg kan godt tåle at blive stukket, det er jeg blevet før!" Måske kunne man tåle det dengang, men det er ikke givet at man kan tåle det næste gang. Hvert år dør mennesker af hvepsestik.

Jeg kan gå med til at man, i det tidlige forår, hvor den overlevne hvepsedronning begynder på sit hvepsebo og størrelsen på boet ikke er større end en golfkugle, at man forsøger at give den et dask med et eller andet? Eller, som mange gør, fyrer en stor staldchok/fluegift af i boet.

Hvepsebo er ofte skjult

Det er meget sjældent, at jeg bliver kaldt til en opgave, hvor boet er frit fremme. Hvepsene er dygtige til at bygge et bo, hvor det ikke er tilgængeligt; under taget, under udhæng, i jorden, i hække mv. - alt sammen, hvor indgangen til boet ikke er synligt – det er så her det altid er ”spændende”. Her bruger jeg en særligt gift som hvepsene skal tage med ind i boet for at dræbe dronningen, som har travlt med at lægge æg, som så bliver til larver for at den lille nye hveps bliver aktiv. Når dronningen dør, dør resten.

Når hvepse er blevet til flere bliver de straks organiseret. Der sidder altid (dag og nat) ”vagtfolk” ved indgangen til boet,  og er der det mindste galt er de straks, og lynhurtigt på vingerne!!

Hvepseangreb

Det er faktisk ikke kun på tegnefilm, man ser en hel sværm af hvepse, der er efter én som er på vej til nærmeste sø! Jeg har, kun to gange, set hvad der sker. Når den første hveps angriber, smider den en lille dråbe som rammer offeret. Denne dråbe er en færd, så de øvrige angribere ved, hvor de skal slå til. Når jeg bekæmper hvepse bruger jeg særligt værktøj og udstyr. Bliver jeg angrebet, kan jeg ikke bruge det ved næste opgave uden det er blevet afvasket, det dufter allerede af fare og hvepse, ved det nye sted, går straks til angreb – snedigt!

Når en hveps stikker er der tale om små mængder gift og giften minder meget om slangegift, men pga. den lille mængde gift, er det sjældent farligt med mindre man er allergiker eller bliver stukket i - eller omkring munden. I dette tilfælde anbefales det straks at søge nærmeste skadestue!

Hen på afslutningen af en sommersæson, kan der være mellem 10 - 15000 hvepse i et bo!!

Pas på derude!!

Se vores Facebook profil.

Se vores film på YouTube

Kontakt mig og hør mere om bekæmpelse af hvepse

Kontakt mig allerede i dag for at høre meget mere om, hvordan jeg kan hjælpe med lige præcis dit problem med hvepse! Telefon 2984 0808 eller e-mail: info@bjarne-larsen.dk